Andalusië

Andalusië

Kamperen in Spanje komt pas echt goed tot zijn recht op een van de campings in Andalusië. Het magnifieke Andalusië is een uiterst populaire regio in Spanje en biedt een waslijst aan bezienswaardigheden, zoals de omvangrijke bergketen Sierra Nevada en historische steden als Granada en de hoofdstad Sevilla. Daarnaast is Andalusië de trotse thuisbasis van een aantal van de mooiste campings in Spanje. Ben jij er klaar voor jouw passie voor kamperen naar een hoger niveau te tillen? Andalusië wacht op jou!

Trekpleisters in Andalusië

Elk jaar kiezen ontelbaar veel kampeerliefhebbers voor een camping in Spanje en vinden ze een plekje voor de tent of caravan op een plekje in het adembenemende Andalusië. Een regio die niet alleen bekend staat om de prachtige steden als Sevilla, Malaga en Granada, maar ook om de vele trekpleisters. Denk daarbij aan Juzcar, een bijzonder dorpje dat ook wel het “Smurfendorp” wordt genoemd en ter promotie van een Smurfenfilm volledig blauw werd geverfd. Of het dorpje Tabernas, een “mini-Hollywood” in de woestijn waar veel bekende films zijn opgenomen, zoals” Indiana Jones and The Last Crusade”. In Andalusië kijk je je ogen uit.

Kamperen in Andalusië

Op slechts 35 minuten van de hoofstad van Andalusië, Sevilla, ligt een van de meest authentieke campings in Spanje, genaamd Doñarrayan Park. Een prachtige camping in een 7 hectare grote bosrijke omgeving, die de perfecte ruimte biedt voor je tent, caravan of camper. Op Camping Doñarrayan Park hoeft niemand zich te vervelen. Op de zonovergoten camping is een fraai zwemparadijs te vinden en kun je naar hartenlust mountainbiken of volleyballen.

Daarnaast is Camping Doñarrayan Park een enorme prikkeling voor je zintuigen en het ideale startpunt om je zoektocht te beginnen naar alle rijkdommen die Andalusië te bieden heeft. Zo ligt op 40 kilometer van de Camping Doñarrayan Park de Atlantische Oceaan op je te wachten voor een verfrissende duik in het azuurblauwe water.

Minstens net zo prikkelend als Camping Doñarrayan Park is Camping Alto de Viñuelas, te vinden in het natuurpark van de Sierra de Huétor en met de stad Granada op 19 kilometer afstand. Camping Alto de Viñuelas biedt een geweldig uitzicht op het Nationaal Park Sierra Nevada en heeft een ideale ligging voor de liefhebbers van bergwandelingen. Heb je na een lange wandeling honger gekregen en wil je genieten van Spaanse delicatessen? Laat het excellente restaurant van Camping Alto de Viñuelas dan de inwendige mens in jou verwennen.

Is jouw kampeergevoel aangewakkerd na het lezen van het bovenstaande? Wacht niet langer en klik snel op de link om verder te lezen over campings in Andalusië.