Navarra

Navarra

In het hoge noorden van Spanje vinden we tussen Baskenland, La Rioja en Aragón, een kruispunt van culturen en natuur: Navarra. Navarra is een diverse kampeerregio die de Spaande vakantieganger tal van moois biedt op het gebied van cultuur, natuur en historie.

Ben jij van plan een camping in Navarra te bezoeken? Lees dan zeker verder!

Campings Navarra

De noordkant van de regio Navarra grenst aan Frankrijk en in dit gedeelte van het gebied vind je dan ook de hoge bergtoppen van de Pyreneeën. Wandelaars en liefhebbers van fietstochten vermaken zich hier een gehele kampeervakantie in principe prima, maar het loont ook zeker om verder landinwaarts te trekken langs het midden-gebergte tot aan de lager gelegen delen in het rivierengebied.

Het landschap in Navarra verandert even snel als de sfeer en de folklore per gebied. Navarra biedt dan ook grote diversiteit aan de vakantiegangers die dit gebied uitkiezen voor een kampeervakantie.

De campings in Navarra liggen verspreid over de gehele regio, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: natuurschoon is nooit ver weg.

Bezienswaardigheden

Naast al het mooie natuurgeweld biedt Navarra ook voldoende aan de vakantieganger die meer uit is op cultuur en historie. De lokale bevolking van Navarra is trots op de streek en dit laten ze duidelijk merken in hun verhalen of tijdens één van de vele festivals, feesten en festiviteiten die plaats vinden in dit bruisende deel van Spanje.

Tijdens een kampeervakantie in Navarra mag een bezoek aan het bekendste volksfeest van de regio, San Fermin, dan ook niet ontbreken. De feesten duren een volle week en bieden dan ook voldoende vertier tijdens de vakantie.

De echte waaghalzen doen dan natuurlijk mee aan de wereldberoemde stierenrace, waarbij stieren worden losgelaten in de straten van Pamplona en de helden die het aandurven, voor de stieren uit rennen in de hoop niet op de horens van de stieren te belanden.

Zelfs als je niet van plan bent om aan de stierenrace mee te doen is Pamplona het bezoeken waard. Pamplona is een oude vestigingsstad in de uitlopers van de Pyreneeën. Eeuwenlang is de stad van strategisch belang geweest. De oude dikke stadsmuren staan bol van de historie en vertellen de verhalen van de hoofdstad van Navarra.

Een andere bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op de camping in Navarra is het typische Baskische stadje Elizondo. Navarra is voor een gedeelte Baskisch en de invloeden uit Baskenland zijn in het stadje duidelijk kenbaar. Overigens is Baskenland zelf niet ver weg en zeker ook een bezoek waard.

In Navarra liggen een aantal campings langs de beroemde Pelgrimsroute ‘Camino de Santiago’. De route loopt via Navarra door omliggende kampeerregio’s als La Rioja en Castillië en León, naar Galicië, waar de Sint Jacobsroute eindigt bij de kathedraal van Santiago de Compostela. Langs de route vind je tal van religieuze monumenten, kerken, kloosters en kathedralen. De kampeerder die op zoek is naar cultuur en historie zou dan ook absoluut (een gedeelte van) deze route moeten volgen in Navarra tijdens de kampeervakantie in dit bijzondere stukje Spanje.

Zijn bij jou de vakantiekriebels ook op komen zetten? Klik dan op de link om verder te lezen over Navarra en de campings in deze regio!