Castilië en León

Castilië en León

De grootste kampeerregio van Spanje, Castilië en León, ligt ingeklemd tussen tal van andere populaire campingregio’s als Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, La Rioja, Aragón, Castilië La Mancha, Madrid en Extremadura. De meeste vakantiegangers bezoeken Castilla y León in het voor- of naseizoen, omdat de temperaturen in Centraal Spanje in de zomermaanden makkelijk op kunnen lopen tot 40 graden of zelfs meer! Ben jij van plan om één van de campings in Castilië en León te bezoeken? Lees dan snel verder!

Campings in Castilië en León

Wie gaat kamperen in Castilië en León ontdekt het ‘echte Spanje’ en er is dan ook voor ieder wat wils: bergen, wijngaarden, burchten, kastelen en prachtige authentieke Spaanse steden als León, Burgos, Salamanca en Valladolid. De campings in Castilië en León zijn oprecht ideale vertrekpunten om het echte Spanje te ontdekken.

De belangrijkste campings in deze regio zijn: Camping Regio en Camping Urbión.

Camping Regio

Camping Regio is gelegen in Santa Marta de Tormes, Salamanca. Het is een grote camping met een prachtig zwembad en mooie bungalows welke te huur zijn. Niet voor niets dat veel Nederlanders deze camping als thuisbasis verkiezen voor hun verblijf in Castilië en León. De camping beschikt naast het buitenzwembad ook over een peuterbad, een speeltuin en een sportterrein. Internetten is dankzij het WIFI netwerk op 80% van de camping mogelijk en honden zijn in het hoog- en laagseizoen welkom, mits aangelijnd.

Lees hier verder over ALLE faciliteiten van Camping Regio in Castilië en León

Camping Urbión

Camping Urbión ligt in Abejar, Soria. Voor de actieve kampeerder is er genoeg te beleven, want er worden regelmatig camping excursies en fietstochten georganiseerd. De camping beschikt over een peuterbad, buitenzwembad, speeltuin en sportterrein. Internetten is net als bij Camping Regio goed mogelijk dankzij het WIFI punt.

Ontdek hier snel ALLE faciliteiten van Camping Urbión in Castilië en León

Bezienswaardigheden

De grootste regio van Spanje biedt voor iedereen vertier. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de ongerepte natuur, maar veel vakantiegangers trekken naar de typische Spaanse steden als León, Burgos, Salamanca en Valladolid. Deze steden staan bol van de cultuur, heerlijke restaurantjes en gezellige barretjes en kroegen.

Zaken die je echt gezien moet hebben als je Castilië en León als standplaats hebt voor een kampeervakantie zijn toch wel de vele gotische kathedralen in León en Burgos, waar overigens één van de mooiste kathedralen van Europa staat. Ook Salamanca is een stad waar veel te beleven is en veel te zien valt. Zo is de universiteit van Salamanca (een van de oudste universiteiten van Europa) zeker het bezoeken waard en is er nog veel meer te zien qua cultureel erfgoed in deze prachtige stad.

Heb je de kampeerkriebels gekregen na het lezen van dit artikel? Klik dan snel op de link om verder te lezen over de verschillende campings in Castililië en León.