Costa del Sol-Costa de la Luz

Costa del Sol-Costa de la Luz

De Costa del Sol en de Costa de la Luz worden vaak in één adem genoemd en liggen in de kampeerregio Andalusië. Net als de overige Costa’s (Costa Brava, Costa Blanca en de Costa Dorada) behoren de Costa del Sol en de Costa de la Luz tot de populairste kampeerregio’s van Spanje. Jaarlijks keren talloze vakantiegangers terug naar dit gebied en dat is natuurlijk niet voor niets.

Ben jij van plan een vakantie te boeken aan de Costa del Sol of de Costa de la Luz? Lees dan zeker verder over deze regio’s en de campings in dit prachtige stukje Spanje.

Campings Costa del Sol/Costa de la Luz

Wie een kampeervakantie boekt aan de Costa del Sol of de Costa de la Luz kiest voor een zeer zon-zeker gebied. In de Costa de la Luz geldt zelfs dat er meer dan 3000 zonuren per jaar zijn en vandaar ook de naam ‘kust van het licht’. De Costa del Sol is natuurlijk de zonnekust en is met plaatsen als Torremolinos, Marbella en Torre del Mar razend populair onder de toeristen.

De campings in deze regio liggen goed verspreid over de regio, al zul je de meeste campings op of aan zee vinden. De populairste campings aan de Costa del Sol en de Costa de la Luz zijn toch wel camping Los Escullos en camping Doñarrayan Park.

Camping Los Escullos

Camping Los Escullos is gelegen in Los Escullos, Almeria. In de directe omgeving vind je een zandstrand en een kiezelstrand, maar tevens beschikt de camping over een eigen buitenzwembad. Bij camping Los Escullos kun je gebruik maken van de fitnessruimte, de sauna en de whirlpool en voor de kleine vakantievierders is er een speeltuin aanwezig op het kampeerterrein.

Lees hier snel verder over ALLE faciliteiten van deze camping in Almeria

Camping Village Doñarrayan Park

Camping Village Doñarrayan Park ligt in het bos bij het plaatsje Hinojos, Huelva. De camping biedt de mogelijkheid om stacaravans te huren indien je hier niet zelf over beschikt en actieve vakantiegangers kunnen terecht op het sportterrein van de camping. Daarnaast organiseert de camping wandel- en fietstochten en is er een animatieprogramma. Internetten is op de camping goed mogelijk dankzij het WIFI netwerk en zoals bij vrijwel elke camping is er een buitenzwembad aanwezig.

Ontdek hier ALLE faciliteiten van Camping Village Doñarrayan Park

Attracties en bezienswaardigheden

De meeste kampeerders kiezen natuurlijk voor de Costa del Sol of de Costa de la Luz vanwege de zon, de stranden en de Middellandse zee, maar er is nog zoveel meer te zien en te beleven in deze Spaanse regio.

Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in natuurgebieden als Parque Natural Bahia de Cádiz, Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate en het bekende Nationaal park Doñana. Je vindt hier nog veel flora en fauna in hun oorspronkelijk habitat en in nationaal park Doñana kom je ‘Nederlandse’

vogels tegen die hier overwinteren of een pauze inlassen gedurende hun tocht van Noord-Europa naar Afrika.

Qua cultuur mag een trip naar Malaga, Sevilla en Cádiz eigenlijk niet ontbreken tijdens een kampeervakantie aan de Costa del Sol of de Costa de la Luz. De steden staan bol van de musea, kerken, kathedralen, authentieke eetgelegenheden en sfeervolle winkelstraten.

Gaat bij jou het bloed ook sneller stromen nar het lezen van dit artikel over kamperen aan de Costa del Sol en de Costa de la Luz? Klik dan snel op de link om verder te lezen over de verschillende campings in deze zonovergoten streek van Spanje!