Reizen naar spanje

Reizen naar spanje

Wie naar Spanje met de eigen caravan op vakantie gaat, zal natuurlijk de auto nemen. De rit naar de Costa Brava is zo’n 1.500 kilometer. Wilt u per auto naar de Costa Blanca, reken dan op 2.000 kilometer en wilt u nog verder doorrijden naar de Costa del Sol dan passeert ongeveer 2.300 kilometer onder uw wielen.

Zwarte zaterdag

Met de caravan is het bij een gemiddelde snelheid van 80 km/h ongeveer 20 uur aaneengesloten rijden naar de Costa Brava. De meeste mensen met een caravan maken dan ook een tussentijdse overnachting op weg naar de Costa Brava. Zonder caravan kost het, als je aaneengesloten zou rijden, 13 uur. Tel je daar de rustperiodes bij op, dan ben je gauw ook 16 uur onderweg als je geen last hebt van files. Rijd je namelijk op een als zwarte zaterdag, een van de dagen dat Frankrijk op vakantie gaat, dan kan de reis aanmerkelijk langer duren.

Twee routes naar de Costa Brava

Hoofdzakelijk worden er door vakantiegangers twee routes gevolgd naar de Costa Brava. De ene route gaat over de bekende Route du Soleil. Je rijdt via Antwerpen, Luxemburg en via Lyon naar het zuiden. Langs de Route du Soleil vind je volop overnachtingsmogelijkheden en de route wordt doorgaans als snelste gezien.

De andere route gaat via Millau en Perpignan. Deze route is iets langer, is doorgaans iets rustiger, maar kent ook meer hoogteverschillen. Voldoende trekkracht van de auto is dus nodig voor wie deze route neemt met een caravan achter zich. Er zijn bovendien minder faciliteiten langs de wegen. Daar staat tegenover dat de omgeving onderweg weer net wat mooier is.

Campingvluchten

Ben je niet aan de auto gebonden, dan kun je ook vliegend naar de Costa Brava. Vliegveld Girona dat boven Barcelona ligt is een optie evenals vliegveld Reus ten zuiden van Barcelona. Vliegveld Girona ligt iets het binnenland in en niet ver – zo’n 30 minuten per auto – van Blanes en Tossa de Mar. Er is een groot aanbod van luchtvaartmaatschappijen die op Girona vliegen waaronder juist ook veel low cost airlines die goedkope vliegtickets aanbieden. Vertrek vanaf regionale vliegvelden als Eindhoven en Rotterdam zijn geen probleem.