La Rioja

La Rioja

La Rioja staat natuurlijk bekend om de gelijknamige wijnen, maar is tevens een prachtige kampeerregio die omsloten wordt door andere populaire Spaanse kampeerbestemmingen als Castilië en León, Navarra en Baskenland. Levensgenieters keren ieder jaar opnieuw terug naar deze regio waar het allemaal om het goede leven draait.

Ben jij van plan om een camping te bezoeken in La Rioja? Lees dan zeker verder!

Campings in La Rioja

Kamperen in La Rioja is genieten van de goede dingen in het leven. Tussen de vruchtbare heuvels en uitgestrekte wijngaarden vind je kleine dorpjes en eigenlijk maar één echte grote stad: Logroño. Je kunt er nog heerlijk genieten van streekgerechten, uiteraard in combinatie met een lokale wijn die rechtstreeks van de bodega komt.

De campings in La Rioja liggen verspreid over de regio, maar allemaal in mooie natuurgebieden.

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart dan ook ophalen in het gebied en de echte fanatiekeling kan een stuk van de wereldberoemde pelgrimsroute ‘Camino de Santiago’ bewandelen welke vanuit La Rioja doorloopt tot de kathedraal van Santiago in Galicië. Langs de route kom je langs prachtige monumentale stadjes als

Calahorra, Arnedo, San Millan de la Cogolla, Santa Domingo de la Calzada en uiteraard de hoofdstad van La Rioja, Logroño.

Bezienswaardigheden La Rioja

Een bezoek aan één van de vele bodega’s in deze streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een kampeervakantie in La Rioja. Laat je rondleiden over het land en luister aandachtig naar de ‘met passie doorspekte’ verhalen van de wijnboeren. Geniet vervolgens van bekende streekgerechten waarbij de lokale wijnen rijkelijk vloeien.

Wanneer je gaat kamperen in La Rioja moet je ook zeker de hoofdstad Logroño bezoeken. Ook hier draait het natuurlijk weer volop om eten en wijnen. Een echte aanrader is ‘Calle de Laurel’ waar je heerlijke tapas kunt nuttigen nadat je de plaatselijke kathedraal ‘Concatedral de Santa Maria de la Redonda’ hebt bezocht.

Niet ver van Logroño vind je het bijzonder klooster Monasterio de Yuso. Het klooster is de grootste in de regio en zeker het bezoeken waard.

Vanwege de ligging van La Rioja loont het ook om steden en bezienswaardigheden in omliggende regio’s als Castillië en León, Baskenland, Navarra en Aragón te bezoeken.

Beginnen de vakantiekriebels bij jou ook al te kriebelen na het lezen van dit artikel? Klik dan snel op de link om verder te lezen over La Rioja en haar campings!