Catalonië

Catalonië

Catalonië is de regio in Spanje waar voor veel mensen de kampeervakantie begint. De meeste mensen komen immers Spanje binnen via de Autoroute de Soleil. Ingeklemd tussen Frankrijk, Aragón en Valencia is Catalonië met zijn Costa Brava en Costa Dorada verreweg één van de populairste vakantiegebieden van Spanje. Ben jij van plan om een vakantie te boeken naar Catalonië? Lees dan zeker verder over de diverse campings in deze zonovergoten streek van Spanje.

Campings Catalonië

Kamperen in Catalonië is kamperen in een zeer zon-zekere regio. Vrijwel het gehele jaar door heersen er dankzij het mediterrane klimaat heerlijke temperaturen in Catalonië. De meeste mensen associëren Catalonië direct met de Catalaanse hoofdstad Barcelona, maar er is zoveel meer te zien en te beleven in Catalunya.

De campings in Catalonië liggen verspreid over de gehele regio, waarbij de meesten zich in de directe nabijheid van de Middellandse zee bevinden. De populairste campings van Catalonië zijn toch wel Camping Vilanova Park en Camping Cypsela Resort Sandaya.

Camping Vilanova Park

Camping Vilanova Park is gelegen in Vilanova i la Geltrú, Barcelona. Je kunt op deze camping stacaravans en bungalows huren als je zelf niet over een camper of caravan beschikt en de camping beschikt zelf over een speeltuin, een indoorspeeltuin en een sportterrein. Tevens zijn er een buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad en een peuterbad aanwezig. Qua wellness kun je je hart ophalen in de sauna, whirlpool of stoombad.

Lees hier snel verder over ALLE faciliteiten van Camping Villanova Park in Catalonië

Camping Cypsela Resort Sandaya

Camping Cypsela Resort Sandaya is een camping gelegen in een bos in Pals, Gerona. Ook hier kun je weer een stacaravan of bungalow huren en de camping beschikt over een speeltuin en sportterrein. Tevens is er een bueatycentrum aanwezig, net als een fitnessruimte, buitenzwembad en peuterbad. Voor de sportieve kampeerder worden er excursieprogramma’s georganiseerd en na een intensieve dag hoef je niet altijd zelf te koken; je kunt heerlijk eten in de pizzeria, snackbar of in één van de restaurants op de camping zelf.

Ontdek hier ALLE faciliteiten van Camping Cypsela Resort Sandaya

Bezienswaardigheden

Natuurliefhebbers zijn prima op hun plek in Catalonië. Je vindt er prachtige rotspartijen, baaitjes en verborgen strandjes. Wandelen en fietsen is dan ook een waar genot in Catalonië.

Toch is er maar één stad waar je zeker weten naar toe moet tijdens een kampeervakantie in Catalunya en dat is natuurlijk Barcelona. Heerlijk flaneren op de Ramblas of eten in het havengebied. Bezoek één van de prachtige gebouwen van Antoni Gaudi, die in zijn eentje de halve stad heeft ontworpen. De Sagrada familia mag natuurlijk niet ontbreken, net als het stadion van de plaatselijke voetbalclub: FC Barcelona.

Heb jij de kriebels gekregen en kan je niet wachten om verder te lezen over Catalonië en haar campings? Klik dan snel op de link!