Middellandse Zee

Middellandse Zee

Kamperen aan de Middellandse zee is al decennia lang immens populair. Jaarlijks trekken duizenden toeristen uit heel Europa (en daarbuiten) naar één van de campings aan de Middellandse zee. Spanje blijft daarin één van de favoriete vakantiebestemmingen en biedt met haar campings alles wat je maar zoekt in een kampeervakantie aan de Middellandse zee.

Ben jij van plan een camping aan de Middellandse zee te bezoeken? Lees dan snel verder!

Campings Middellandse zee

Met bijna 200 campings langs de Middellandse zee staat Spanje met recht in de top 5 vakantielanden aan de Middellandse zee. Van het noordelijk gelegen Catalonië voert de kustlijn langs prachtige Costa’s en kampeerregio’s als de Costa Brava, de Costa Dorada, de Costa Blanca, de Costa del Sol/Costa de la Luz en Murcia tot aan het zuidelijk gelegen Andalusië waar de Middellandse zee bij de straat van Gibraltar overgaat in de Atlantische oceaan.

Zowel de vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand, als de kampeerders die liever gaan wandelen en fietsen in al het natuurschoon dat Spanje te bieden heeft, vinden een camping naar hun smaak.

De meeste campings aan de Middellandse zee in Spanje liggen vlakbij (of zelfs aan) het strand, maar er zijn er ook een aantal te vinden die wat meer richting het binnenland liggen en daardoor wat rustiger zijn en meer uitnodigen voor de kampeerder die zoekt naar rust en natuur.

Actie, cultuur en heel veel eten

Wie gaat kamperen aan de Middellandse zee kiest bewust voor een vakantie waar van alles te doen en te beleven valt. Wat dacht je van activiteiten als duiken, snorkelen, waterskiën, wakeboarden, windsurfen en ga zo maar door. De echte waterrat kan zijn hart ophalen tijdens een vakantie op de camping aan de Middellandse zee.

Na een intensief dagje watersporten (of juist na een dagje luieren op het strand) wilt de inwendige mens in jou natuurlijk ook verwend worden. Spanje is het land waar het om eten en drinken gaat. Wereldberoemde tapas, overheerlijke paella en een lokale wijn van topkwaliteit vind je praktisch op elke hoek in de kampeerregio’s langs de Middellandse zee.

Geniet in de drukkere gebieden vanaf het terras van het eten, het drinken en de passerende mensen of ga juist op zoek naar authentieke en onontdekte eetgelegenheden in één van de vele baaitjes langs de kust. Hier ontdek je nog vissersdorpjes zoals ze tientallen jaren geleden waren en waar de tijd stil heeft lijken te staan. Daar, waar het massatoerisme zoals we dat kennen van plaatsen als Benidorm, Salou en Lloret de Mar nog niet heeft toegeslagen.

Spanje kent natuurlijk een zeer lange (en roemruchte) geschiedenis en voor de vakantieganger die graag cultuur en historie snuift is Spanje dan ook één groot feest. Musea, nationale parken, typische Spaanse architectuur, kerken, kloosters en kathedralen; je vindt het er allemaal en overal. Vanaf het uiterste noorden waar Catalonië overgaat in Frankrijk, tot het zuidelijke Marbella waar je op een goede dag Marokko kunt zien liggen.

Begint het bij jou na het lezen van dit artikel ook zo te kriebelen en kun je niet wachten om verder te lezen over Spanje en de campings aan de Middellandse zee? Klik dan snel op de link en lees verder!