Asturië

Asturië

In het noordwesten van Spanje vinden we tussen Galicië en Cantabrië het ‘prinsdom’ Asturië. Jaarlijks trekken talloze vakantiegangers naar één van de vele campings die Asturië rijk is om ‘het andere’ Spanje te ontdekken; groene kusten en de ongerepte natuur die tot één van de mooiste bergstreken van Europa behoort. Ben jij op zoek naar een camping in Asturië? Lees dan zeker verder!

Campings in Asturië

De campings in Asturië liggen in een regio die bol staat van de tegenstellingen. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders jaarlijks terugkeren naar Asturië om nog meer van de regio te zien dan tijdens hun vorige bezoek. Als vakantieganger kun je je hart ophalen: grote open ruimten, groene weiden, kabbelende riviertjes en kleine stranden tussen de rotsen.

De campings zelf liggen in één van de gezellige dorpjes of steden van Asturië waarbij Ribadesella, Colombres, Perlora, Deva, Caravia, Luarca, Cudillero, Avin, Llanes, Colunga en Las Arenas de Cabrales de bekendsten zijn.

Natuur en bezienswaardigheden in Asturië

Natuurliefhebbers weten Asturië goed te vinden. Lange trektochten door bergachtige gebieden en heerlijk zonnen aan één van de prachtige meren in Covadonga in de Picos. Natuurgebied de Picos is het letterlijke hoogtepunt van kamperen in Asturië dankzij besneeuwde bergtoppen tot wel 2500 meter. Het is een gebied waar men nog schaapherders tegen kan komen die de hele zomer doorbrengen bij hun kudde. Ongerept Spanje pur sang.

Qua gastronomie geniet Asturië grote bekendheid vanwege de landbouwproducten uit eigen streek inclusief bijbehorende gerechten. De fabada bijvoorbeeld (schotel van witte bonen en vleeswaren als chorizo, bloedworst en varkensvlees). Dit gerecht is vrijwel overal in de streek te bestellen in één van de gezellige restaurants, barretjes en kroegen die terug te vinden zijn in de dorpen en bijvoorbeeld de hoofdstad van de regio, Oviedo.

Aan de kust ligt de bekende stad Gijon met een prachtig oud havenkwartier waar men avonden achtereenvolgens kan vertoeven in de levendige uitgaansgelegenheden.

Kamperen in Asturië tussen de Spanjaarden

Dankzij het gematigde zeeklimaat is Asturië een ideale plek om te kamperen in de zomer. De dominante noordoosten windrichting zorgt ’s zomers voor een heerlijke koele bries en wie met de camper, caravan of tent naar Asturië trekt kan rekenen op veel locals die vakantie komen vieren in de groenste streek van Spanje. Vooral Madrilenen staan er om bekend om hun zomervakantie in het noordwesten van hun eigen land door te brengen en waarom zou je het ook ver van huis zoeken, als één van de mooiste gebieden van Europa op een paar uur rijden ligt?

Kriebelt het bij jou nu ook en wil je meer weten over de campings in Asturië? Klik dan snel op de link om verder te lezen!