Madrid

Madrid

Madrid kent men vooral als hoofdstad en middelpunt van Spanje, maar kamperen in Madrid hoeft niet per se een stadsvakantie te zijn. Omringd door de populaire kampeergebieden Castillië en León en Castillië – La Mancha biedt Madrid veel meer dan cultuur, historie en het drukke stadsleven.

Ben jij van plan om jouw kampeervakantie door te brengen op een camping in Madrid? Lees dan zeker verder!

Campings Madrid

Veel kampeerders zien Madrid als korte tussenstop tijdens hun doorreis naar kampeerregio’s die zuidelijker gelegen zijn als Andalusië, Extremadura of het eerder genoemde Castillië – La Mancha.

Wie de moeite neemt ontdekt echter dat de centrale hoogvlakte van Spanje heel erg de moeite waard is voor een langer bezoek. Het middelpunt van Spanje biedt veel, heel veel, moois te zien.

De campings in Madrid liggen verspreid over de regio, maar wel allemaal op relatief korte reisafstand van de hoofdstad zelf. Een dagelijkse uitstap naar de stad is dan ook geen enkel probleem vanaf de diverse campings.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Madrid. Heb je even?

In Madrid zelf is zoveel te zien en te beleven dat het een onmogelijke opgave is om alle bezienswaardigheden te benoemen. Enkele topattracties die absoluut niet mogen ontbreken tijdens een kampeervakantie in Madrid zijn:

  • De Arabische stadsmuur uit de 9de eeuw
  • De pleinen Plaza Mayor, Plaza Puerto del Sol en Plaza de la Villa waar het stadhuis is gevestigd
  • Het koninklijk paleis Palacio Real
  • De stierenvechtersarena Plaza de Toros Monumental de Las Ventas
  • Het spoorwegstation Atocha met binnenin het gebouw een botanische tuin
  • Het ‘postkantoor’ La Casa de Correos (wat er meer uitziet als een paleis dan een postkantoor)
  • Het museum Museo del Prado met zijn wereldberoemde kunstwerken
  • En natuurlijk het stadion van de plaatselijke voetbalclub

Maar ook buiten Madrid is voldoende te zien en te beleven. In de omliggende omgeving zul je al snel tot rust komen van de stadsdrukte en kun je genieten van de beeldschone natuur in centraal Spanje.

De meeste kampeerders kiezen er echter wel voor om Madrid in het voor- of naseizoen aan te doen in verband met de temperaturen die in midden-Spanje makkelijk kunnen oplopen tot 35-40 graden Celsius. Misschien is dat net iets te warm voor een wandeling of fietstocht door de landschappen rondom Madrid, maar een verfrissend drankje in combinatie met de heerlijke streekgerechten op één van de vele gezellige terrasjes in de binnenstad van Madrid is zelfs met zulke temperaturen oprecht genieten.

Beginnen bij jou de kampeerkriebels ook op te spelen na het lezen van dit artikel? Klik dan snel op de link om verder te lezen over Madrid en haar campings!