Extremadura

Extremadura

Extremadura is een (nog) onontdekte kampeerregio in Spanje die wordt ingesloten door populaire kampeergebieden als Andalusië, Castillië en León en Castillië – La Mancha. Aan de gehele westkant van Extremadura ligt Portugal. Hier vind je nog voldoende plekken die nog niet zijn overspoeld door het massatoerisme. De kampeerder die op zoek is naar rust is in Extremadura dan ook prima op zijn plek.

Lees snel verder over deze prachtige regio in het zuidwesten van Spanje en haar rustgevende campings.

Kamperen in Extremadura

Kamperen in Extremadura is kamperen in een gebied van Spanje waar je soms een half uur tot een uur moet rijden voordat je bij het volgende dorpje bent. Er zijn talloze plekken waar in de wijde omtrek geen enkel teken van menselijk leven te bekennen is. De regio is dan ook erg dunbevolkt en dit zorgt ervoor dat je op de campings in Extremadura echt nog tot rust kunt komen. Wanneer je houdt van drukke steden en toeristische attracties is Extremadura niets voor jou.

Net als de bevolking in dit gedeelte van Spanje zijn de campings behoorlijk verspreid over de regio. Een ding hebben de campings wel gemeen: ze liggen allemaal in prachtige natuurgebieden.

Volgens veel natuurliefhebbers geldt Extremadura dan ook als de mooiste streek van Spanje. Het is er waterrijk, groen en vruchtbaar. Elementen als aarde, water en lucht zijn de beste argumenten voor een kampeervakantie in dit gebied. Het zijn dan ook voornamelijk wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers pur sang die deze streek aan doen.

Bezienswaardigheden

Grote steden en pretparken zul je hier niet vinden, maar er zijn wel een aantal plaatsen die je bezocht moet hebben als je op kampeervakantie bent in Extremadura. Het gebied kent 3 monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan:

  • Het oude stadscentrum van Cáceres
  • Het archelogische terrein van Mérida
  • Het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe

Los van de ongerepte natuur in Extremadura kent de regio een tweetal bekende natuurparken: Sierra de Gredos (een bergketen met prachtige bergmeren) en Nationaal park Monfragüe waar je inheemse flora en fauna kunt vinden.

Combineren met (een dagje) Portugal

Vanwege de ligging kiezen veel kampeerders er voor om hun kampeervakantie in Extremadura te combineren met een bezoek aan Portugal. Dit kan voor een dag zijn (al is dit vanwege de reistijden niet echt aan te raden), maar ook voor een gecombineerde kampeervakantie Spanje/Portugal.

Net als Spanje biedt Portugal tal van kampeermogelijkheden waar je terecht kunt met de eigen tent, camper of caravan, maar waar je ook op veel campings een tent, caravan of bungalow kunt huren indien je hier zelf niet over beschikt.

Ben jij ook zo enthousiast geraakt over kamperen in Extremadura? Klik dan snel op de link om verder te lezen over de verschillende campings in dit onontdekte stukje Spanje!