Cantabrië

Cantabrië

Cantabrië (Cantabria op z’n Spaans) ligt ingeklemd tussen Asturië en Baskenland. Kenmerkend voor deze regio zijn de groene kusten en de overweldigende natuur. Het is dan ook niet voor niets dat kampeerders jaar na jaar terugkeren naar de regio waar muurschilderingen zijn gevonden die nog 10.000 jaar ouder zijn dan de vroegste vondsten in Egypte en Mesopotamië. Ben jij van plan om een camping in Cantabrië te bezoeken? Lees dan vooral verder!

Campings Cantabrië

Een kampeervakantie in Cantabrië is een veelzijdige vakantie. Enerzijds vind je er prachtige stranden die veelal verborgen liggen tussen de rotsen en anderzijds ligt op een steenworp afstand van de kust het prachtige natuurgebied Picos de Europa waar wandelaars en natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen.

De belangrijkste campings in Cantabrië zijn camping Playa Joyel, camping La Viorna en Camping Playa de Oyambre.

Camping Playa Joyel

Camping Playa Joyel is gelegen in Noja, direct aan de zee. Liefhebbers van strand en zon zijn dan ook prima op hun plaats op deze camping in Cantabrië. Het kampeerterrein beschikt zelf over een speeltuin en een sportterrein en na een intensieve dag kun je heerlijk ontspannen in de whirpool of in het beautycentrum.

Internetten is mogelijk dankzij het WIFI netwerk en indien je niet zelf over een caravan of camper beschikt heb je bij Camping Playa Joyel de mogelijkheid een bungalow of stacaravan te huren.

Lees hier verder over ALLE faciliteiten van deze camping in Cantabrië

Camping La Viorna

Camping La Virona ligt vlakbij het plaatsje Potes waar je de (besneeuwde) bergtoppen van Picos de Europa als uitzicht hebt. De camping beschikt over een speelterrein, een peuterbad en een buitenzwembad. Tevens zijn in zowel het hoog- als laagseizoen honden toegestaan en worden er voor de actieve kampeerders excursies, wandeltochten en fietsroutes georganiseerd.

Net als Camping PLaya Joyel is het mogelijk om te internetten op het kampeerterrein dankzij het WIFI netwerk.

Lees verder en ontdek ALLE faciliteiten van Camping La Viorna

Camping Playa de Oyambre

Camping Playa de Oyambre is gelegen op ongeveer 1 km van de kust in het plaatsje San Vicente de la Barquera. Wie liever niet in zee zwemt kan genieten van het buitenzwembad en voor de kleinere kampeerders is er een speeltuin en peuterbad. Sportliefhebbers kunnen gebruik maken van het sportterrein en zelf koken is absoluut geen must op deze camping in Cantabrië; een snackbar, een restaurant met kleine kaart én een restaurant met ruime keuze is aanwezig.

Net als de voorgaande twee campings in Cantabrië is het mogelijk om te internetten dankzij het WIFI netwerk.

Verken hier ALLE faciliteiten van Camping Playa de Oyambre en lees snel verder!

Bezienswaardigheden Cantabrië

Kampeerders in Cantabrië hebben keuze te over; de overweldigende natuur in het binnenland, kleine vissershaventjes en machtig mooie zandstranden langs de kust en cultuur, sport en eten in bijvoorbeeld de hoofdstad Santander. De eerder genoemde grotschilderingen van Altamira zijn een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je gaat kamperen in Cantabrië en bezoek je één van de campings in de zomer; bezoek dan zeker eens een festival in deze levendige streek.

Gaat jouw kampeerbloed sneller stromen van Cantabrië? Klik dan snel op de link om verder te lezen over de campings in Cantabria.