Costa Dorada

Costa Dorada

De campings aan de Costa Dorada zijn tot de nok toe gevuld met plezier, ontspanning en genot. Daarbij liggen de campings aan de Costa Dorada vaak naast lange zandstranden, fraaie rotskusten, oogstrelende wijnvelden en pittoreske dorpjes. Slechts een greep uit de ingrediënten die zorgen voor een campingvakantie die in je geheugen gegrift blijft staan. Zoek je een camping in Spanje in een regio die barst van de veelzijdigheid en het geluksgevoel tot ongekende hoogten doet stijgen? Dan is één van de campings aan de Costa Dorada jouw bestemming.

De Costa Dorada en haar campings

Deze regio wordt ook wel de kust van goud genoemd en huisvest een paar van de meest bruisende campings die Spanje rijk is. Eén van de meest bekende campings aan de Costa Dorada is het welbekende Camping Cambrils Park. Deze prachtige locatie biedt de kampeerder onder andere een groot zwembadcomplex om verfrissing te zoeken en een wellnesscentrum om innerlijke balans te vinden. Maar ook de fanatieke vakantieganger komt op Camping Cambrils Park niets tekort: men kan uit de voeten met voetbal, minigolf, tennis of fitness.

Voor de thrillseekers onder ons is er genoeg te beleven. Nabij Camping Cambrils Park ligt ligt het grootste Spaanse themapark Port Aventura, waar een aantal angstaanjagende rollercoasters de adrenaline door het lichaam laat gieren. Tijdens de zomermaanden worden in Port Aventura speciale shows met vuurwerk opgevoerd, die een bezoek aan Port Aventura echt de moeite waard maken.

Liever een dagje bakken in de zon? Camping Cambrils Park is slechts een halve kilometer verwijderd van het strand van de welbekende badplaats Salou. Op het strand van Salou kan men naar hartenlust genieten van zon en zee. Salou heeft echter naast een drukbezocht strand ook een paar bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn, zoals de Santa Maria del Mar kerk en de Cybernetische Fonteinen.

Kindvriendelijke camping aan de Costa Dorada

Een van de meest natuurrijke en kindvriendelijke campings aan de Costa Dorada is Camping L’Ametlla Village Platja, een gezellige familiecamping die direct aan de zee ligt. Hier kan optimaal genoten worden van een adembenemend natuurgebied, schitterende kleine baaitjes en helder blauw water. Voor de kroost is op Camping L’Ametlla Village Platja een minidisco te vinden en worden sporttoernooien en talentenshows georganiseerd.

Het behoeft weinig uitleg dat de campings aan de Costa Dorada de kampeerder pur sang met open armen ontvangen. De Costa Dorada nodigt je uit jouw vakantie door te brengen op een camping in één van de meest zonnige delen van Spanje. Klik snel op de link om verder te lezen over de verschillende campings aan de Costa Dorada.