Aragón

Aragón

In Spanje, aan de voet van de Pyreneeën, ligt een waar paradijs voor de kampeerder die op zoek is naar ontspanning, cultuur en natuur. De campings in Aragón zijn de ideale uitvalsbasis voor de kampeerder die de maximale hoeveelheid dopamine uit zijn vakantie wil halen. Dat gaat moeiteloos lukken met prachtige natuurgebieden als het Nationaal Park Posets-Maladeta en oogstrelende landschappen als Los Mallos met zijn grillige naaldrotsen. Spanje sluit je in je armen en laat je nooit meer los op één van de campings in Aragón!

Natuur in Spanje

Met de camper, caravan of een tent vertoeven op één van de campings in Aragón is ideaal voor de mens die waarde hecht aan rust en natuur. De landschappen lijken rechtstreeks uit een film geplukt te zijn en zullen voor veel ooh- en aah-momenten zorgen. Het nationaal park Posets-Maladeta is daar een voorbeeld van. In dit prachtige park, waar de zuivere lucht een verademing is voor je luchtwegen, kun je jouw ogen de kost geven door je blik te werpen op de indrukwekkend hoge bergtoppen en de kabbelende rivieren in de dalen.

Kamperen in Aragón

De campings in Aragón liggen mooi centraal en zorgen voor een maximale beleving van het assortiment van Moeder Natuur. Noemenswaardig is Camping Peña Montañesa, een plek waar de kampeerder zich pal naast de rivier de Cinca bevindt. En dat biedt ruimte voor de sportieve vakantieganger met activiteiten als kajakken en kanoën. De campingliefhebber die het liever droog houdt kan door de schitterende omliggende omgeving een wandeling maken naar de stad Aínsa, welke uitgeroepen is tot kunsthistorisch monument. Het middeleeuwse oude centrum van deze stad is een lust voor het culturele oog en heeft op mening SD-kaart al veel ruimte in beslag genomen.

Vanuit Camping Lago Barasona heb je de mogelijkheid maar liefst vier verschillende nationale parken te bezoeken, waaronder het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido, het oudste nationale park van Spanje. Dit park heeft een aantal reusachtige canyons en geeft het begrip “ wandeling” een geheel nieuwe dimensie door de omvangrijkheid en schoonheid van de natuur. Wanneer je na een lange dag uitgewandeld bent, kun je op Camping Lago Barasona heerlijk ontspannen in de whirlpool, sauna of het stoombad.

Ben jij er klaar voor om een avontuur te beginnen op één van de campings in Aragón? Gaat jouw vlam harder branden van kamperen in Spanje? Klik dan snel op de link om verder te lezen!