Costa Brava

Costa Brava

De Costa Brava is misschien wel de bekendste kustlijn van Spanje. In de regio Catalonië vind je in totaal 200 kilometer kuststrook aan de Middellandse zee, waarbij de Costa Brava in Blanes pas overloopt in de Costa del Maresme. De bekendste badplaatsen als Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar en L’Estartit staan ieder jaar opnieuw bol van de toeristen die met veel plezier terugkeren naar één van de meest zon-zekere regio’s van Spanje.

Ben jij van plan een camping in de Costa Brava te bezoeken? Lees dan zeker verder!

Campings Costa Brava

Wie gaat kamperen in de Costa Brava kiest bewust voor één van de belangrijkste vakantiebestemmingen in Spanje. De 200 kilometer lange kustlijn biedt veel vertier voor eenieder. Je kunt er heerlijk relaxed zonnen op één van de brede zandstranden, maar het gebied loont ook zeker voor de actievere vakantieganger die graag aan watersport doet.

De campings aan de Costa Brava liggen verspreid over het gehele gebied, al zul je de meeste campings in de buurt van de kust vinden. De belangrijkste campings van de Costa Brava zijn:

Camping Cala Gogo

Camping Cala Gogo ligt vlakbij het plaatsje Platja D’Aro en is direct aan zee gelegen. Je kunt er bungalows en stacaravans huren indien je niet zelf over een camper of caravan beschikt. Voor wie liever niet in zee zwemt is er een buitenzwembad (verwarmd) en voor de kleintjes onder ons is er een peuterbad. Tevens vind je op deze camping een speeltuin en sportterrein. Internetten is goed mogelijk dankzij het WIFI netwerk.

Lees snel verder over ALLE faciliteiten van Camping Cala Gogo

Camping Mas St. Josep

Camping Mas St. Josep is gelegen in Santa Cristina d’Aro in Gerona. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om een bungalow of stacaravan te huren en de camping beschikt over een buitenzwembad, een peuterbad, een speeltuin, een sportterrein en diverse wellnesscentra. Op zo’n 80% van de camping is dankzij het WIFI netwerk goed te internetten met eigen laptop of smartphone.

Ontdek hier ALLE faciliteiten van Camping Mas St. Josep

Camping El Delfin Verde

Camping El Delfin Verde ligt in Torroella de Montrgri, Gerona en is vlakbij zee gelegen. Voor de kampeerders die liever niet in zee zwemmen is er een buitenzwembad én peuterbad aanwezig. Tevens beschikt de camping over een eigen speeltuin en sportterrein. De camping beschikt daarnaast over een snackbar, een pizzeria en meerdere restaurants. Internetten is mogelijk dankzij het WIFI netwerk en ook op deze camping is het weer mogelijk om een bungalow te huren.

Lees hier snel verder over ALLE faciliteiten van Camping El Delfin Verde

Camping Mas Patoxas

Camping Mas Patoxas bevindt zich in Pals, Gerona. Net als de voorgaande campings heb je hier de mogelijkheid om tenten, stacaravans en bungalows te huren. De camping beschikt over een speeltuin, een sportterrein, een fitnessruimte, een buitenzwembad en een peuterbad. Internetten is op ongeveer 80% van de camping goed mogelijk dankzij het WIFI netwerk.

Bekijk hier snel ALLE faciliteiten van Camping Mas Patoxas

Camping Cypsela Resort Sandaya

Camping Cypsela Resort Sandaya ligt midden in het bos in Pals, Gerona. De camping beschikt over een speeltuin en sportterrein en ook hier kun je weer stacaravans en bungalows huren wanneer je hier zelf niet over beschikt. Tevens is er een fitnessruimte, een beautycentrum, een buitenzwembad, een peuterbad, een waterglijbaan en verschillende eetgelegenheden te vinden op de camping zelf.

Lees snel verder over ALLE faciliteiten van Camping Cypsela Resort Sandaya

Camping Eurocamping

Camping Eurocamping is gelegen in Sant Antoni de Calonge, Gerona. De camping ligt vlakbij zee, maar beschikt tevens over een buitenzwembad, peuterbad en whirlpool. Voor de sportliefhebbers is er een eigen sportterrein en fitnessruimte en voor de kleine kampeerders staat de speeltuin ter beschikking. Je hebt op deze camping de mogelijkheid om een bungalow of stacaravan te huren en honden zijn in het hoog- én laagseizoen toegestaan.

Ontdek hier ALLE faciliteiten van Eurocamping in de Costa Brava

Camping Castell Montgri

Camping Castell Montgri ligt in L’Estartit aan de Costa Brava. De camping beschikt over meerdere zwembaden, eetgelegenheden en tevens kun je er internetten dankzij het WIFI netwerk. Voor de kleine vakantievierders is er een speeltuin aanwezig en de sportieve vakantieganger kan terecht in de fitnessruimte of op het sportterrein.

Lees hier snel verder over ALLE faciliteiten van Camping Castell Montgri

Camping Internacional de Calonge

Camping Internacional de Calonge ligt vlak aan zee in het plaatsje Platja d’Aro, Gerona. De camping biedt de mogelijkheid om tenten, bungalows en stacarvans te huren en beschikt over een speeltuin, een sportterrein, een buitenzwembad, een peuterbad, meerdere eetgelegenheden en organiseert tevens excursieprogramma’s voor de actieve kampeerder.

Lees verder over ALLE faciliteiten van Camping Internacional de Calonge

Camping Las Dunas

Camping Las Dunas ligt aan zee in het plaatsje Sant Pere Pescador, Gerona. De camping biedt net als andere campings de mogelijkheid om stacaravans en bungalows te huren indien je hier zelf niet over beschikt. Verder vind je er een speeltuin, een sportterrein, een buitenzwembad, een peuterbad en diverse eetgelegenheden. Internetten is dankzij het WIFI netwerk goed mogelijk op de camping.

Ontdek hier snel ALLE faciliteiten van Camping Las Dunas

Camping Valldaro

Camping Valldaro is gelegen in Platja d’Aro, Gerona. De camping ligt pal naast het strand, maar biedt tevens de mogelijkheid om te zwemmen in het buitenzwembad en voor de kleine kampeerders is er een peuterbad aanwezig. Ook hier kun je weer bungalows en stacaravans huren en beschikt de camping over een speeltuin, sportterrein, beautycentrum, whirlpool en diverse eetgelegenheden.

Bekijk hier ALLE faciliteiten van Camping Valldaro aan de Costa Brava

Bezienswaardigheden

De Costa Brava is divers en dat is ook wat zo aanspreekt aan de regio. Je vindt er nog kleine authentieke vissersdorpjes aan de ene kant en een wereldstad als Barcelona aan de andere kant.

Barcelona is een highlight die je zeker bezocht moet hebben tijdens een kampeervakantie aan de Costa Brava. De stad die bekend staat om de vele prachtige gebouwen ontworpen door Antoni Gaudi biedt voor ieder wat wils.

Heerlijk flaneren over de Ramblas, winkelen in één van de vele (merk) winkels in de binnenstad of typisch Spaans eten in één van de vele restaurantjes aan de haven. Een bezoek aan Parc Güell, de Sagrada Familia of het stadion van de plaatselijke voetbalclub mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een dagje Barcelona.

Wie liever de rust opzoekt in plaats van de grote stad zit in de Costa Brava prima. Wat meer het binnenland in vind je prachtige landschappen en is het heerlijk wandelen of fietsen. Maar ook de kustlijn zelf is voor de natuurliefhebber een genot voor het oog. Ontdek de vele ‘geheime’ baaitjes die her en der verscholen liggen tussen de woeste rotspartijen die de uitlopers van de Pyreneeën vormen.

Ben jij ook zo enthousiast geraakt over de Costa Brava en wil je graag verder lezen? Klik dan snel op de link om meer te ontdekken over deze prachtige streek in Spanje!