Castilië – La Mancha

Castilië – La Mancha

In centraal Spanje vinden we één van de grootste kampeerregio’s van het land: Castilië-La Mancha. De regio grenst aan diverse andere populaire kampeerregio’s als Madrid, Extremadura, Andalusië, Murcia, Aragón en de Costa Blanca. Ben jij van plan een vakantie te boeken naar Castilië-La Mancha? Lees dan zeker verder over de verschillende campings in deze regio van Spanje!

Campings in Castilië-La Mancha

Ondanks de omvang van de regio wordt Castilië-La Mancha niet massaal bezocht door kampeerders. De hoge temperaturen in het hoogseizoen zijn hier een oorzaak van, want in de zomermaanden kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot wel 40 graden of meer. De meeste kampeervakanties in Castilië-La Mancha vinden dan ook plaats in het voor- of naseizoen en de kampeerder die graag ontdekt zit in de regio van Don Quixote zeker goed.

De campings in Castilië-La Mancha liggen verspreid in een prachtig landschap waarbij een groot deel van de regio is gereserveerd voor natuurgebieden en parken. Wandelaars en liefhebbers van fietstochten zullen hun ogen dan ook absoluut uitkijken tijdens hun kampeervakantie in Castilië-La Mancha.

Natuur en bezienswaardigheden

Kenmerkend voor deze regio is natuurlijk de overweldigende vlakte van La Mancha waar Don Quixote ooit streed tegen de windmolens, maar Castilië La Mancha is veel meer dan dat. Je vindt er prachtige bergketens, dichte bossen, de rivier de Taag en het mystieke Serrania de Cuenca. Een absolute aanrader voor wandelaars is ‘de Route van Don Quixote’ waarbij je middels 10 langeafstandswandelingen langs de meest interessante culturele hoogtepunten en natuurmonumenten wandelt. Het is een pittige route, want gemiddeld is het 60 dagen wandelen. Maar aan het einde zegt iedereen die de route bewandeld heeft, dat het het meer dan waard was.

Een bezienswaardigheid die je zeker gezien moet hebben wanneer je in Castilië-La Mancha verblijft is de historische stad Toledo. In deze stad die ongeveer 70 km van Madrid ligt vind je overblijfselen uit de tijd van de Arabische overheersing. De paleizen, burchten en Arabische badhuizen vertellen hun historie en de stad Toledo zelf is een nationaal monument. Meer dan de moeite waard om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Castilië – La Mancha.

Wat uiteraard niet mag ontbreken tijdens de kampeervakantie is een bezoek aan Madrid. De hoofdstad van Spanje kent een zeer rijke geschiedenis en een bezoekje aan één van de vele kathedralen en paleizen is een must wanneer je Madrid bezoekt. Na een dagje cityhoppen is het heerlijk toeven op de terrasjes van één van de vele restaurants die Madrid rijk is en voor de echte feestvierders zijn er tal van barretjes, kroegen en discotheken te vinden in de binnenstad.

Ben je enthousiast geraakt over kamperen in Castilië-La Mancha? Klik dan snel op de link om verder te lezen over de diverse campings in Castilla-La Mancha!